Як виконати технологічну стиковку плитки та ламінату

Щоб отримати правильне та технологічне зчеплення ламінату та плитки, необхідно ретельно та грамотно підібрати кріплення та стежити за технологією їх нанесення. Всі способи з'єднання дозволять отримати красиву, технологічну та довговічну підлогу з незвичайним ефектом.
При ремонті або оздобленні будинку виникає питання - який матеріал краще для підлоги?

В основному, коли йдеться про обробку підлог, застосовують ламінат або плитку. Надійність та довговічність покриттів з цього матеріалу гарантовані, але навіть при такій обробці виникає питання, як поєднувати два різні матеріали в одному приміщенні. Відповідь проста – між ламінатом та плиткою має бути стик.

Ця робота потребує досконалої підготовки та обліку всіх нюансів. Фахівці з ремонту та оздоблення допоможуть вирішити цю проблему. Технологічна стикування плитки та ламінату надасть інтер'єру унікальності та додасть естетичності інтер'єру. Враховуючи всі переваги такого оздоблення, вам точно не пошкодуєте на свої гроші!

Варіанти стиків

Найбільш поширеними типами стиків між ламінатом та плиткою є:

Гнучкий профіль ПВХ - це гнучка металева або пластикова смуга, яка виготовлена в різних формах, таких як прямокутник, квадрат, коло, трапеція. Доступний у різних кольорах, підходить для всіх згинів.

Гнучкі металеві профілі - в основному використовуються на вигнутій ділянці, але також можуть використовуватися і на прямих стиках. Може відповідати будь-якій формі, яка вам подобається!

Алюмінієвий поріжок - легкий матеріал, який при цьому має високу міцність. Алюмінієві поріжки не тільки допомагають захистити від пилу та вологи простір під дверима, але є декоративним елементом оформлення. При виборі порожків слід враховувати особливості приміщення, де вони встановлюватимуться. Поріг легко монтується та зручний у використанні. Існує кілька типів алюмінієвих порожків, що відрізняються за способом монтажу: кріплення до стіни шурупами, двостороннім скотчем; без кріплення (складання з «рідкими цвяхами»).

Коробчастий поріг - встановлюється для підвищення звукоізоляції, усунення протягів та запобігання попаданню води у ванну при затопленні. Втім, цей варіант не рекомендується: великої різниці ви не помітите, але постійно стикатиметеся з 3-сантиметровим перепадом висоти.

Пробкові компенсатори - чудовий вибір для плавного переходу між плиткою та ламінатом. Для цієї мети шви деформації вставляють спеціальну пробкову прокладку. Вартість його порівняно невисока. Хоча цей варіант має явний недолік – згодом у щілини потраплятиме бруд.

Щоб домогтися міцного та якісного з'єднання ламінату та плитки, необхідно дотримуватися правильного порядку монтажу. Основне правило полягає в тому, щоб слідувати послідовності робіт: спочатку вирівняти підлогу, потім приклеїти плитку, а потім укладати ламінат. Якісно виконаний стик допоможе уникнути появи подряпин і сколів на ламінаті, які можуть з'являтися, якщо плитку класти впритул до ламінату. Щоб здійснити такий ремонт, потрібно мати хоча б мінімальні навички в ремонті. Якщо ж ви не знаєте, як обробити плиткою підлогу під ламінат, краще відразу звернутися за допомогою до фахівців. Це буде коштувати недорого, але ви не помилитеся у виборі і зможете обробити підлогу саме так, як вам потрібно.

На закінчення, ми можемо припустити, що створення технологічного стику між плиткою і ламінованим покриттям є не надто складним, але досить важливим завданням. Усі дії мають бути продумані заздалегідь, щоб досягти бажаного результату.

Додати коментар

Дивиться також: